Wat levert automatisering van de processen op je camping jou op?

Door te gaan automatiseren maak je het voor jezelf aanzienlijk makkelijker en kun je veel kostbare tijd besparen:

1. Online boeken | Online betalen | iCalendar

Hoe vaak word jij op een dag gebeld en/of gemaild met de vraag of je nog beschikbaarheid hebt? Door gebruik te maken van online boeken maak je de gast zelfredzamer én kun je hem of haar sneller van een antwoord voorzien. De gast kan namelijk gelijk op de website zien wat er beschikbaar is en wat de bijbehorende kosten zijn. Vervolgens kunnen ze de reservering, via een koppeling met betaalprovider Mollie, direct online betalen.

Maak je naast je eigen website gebruik van touroperators (zoals Natuurhuisje.nl, Vakantieadressen.nl, Vekabo en Booking.com) om je aanbod beschikbaar te stellen? Bij veel boekingssystemen wordt jouw bezetting automatisch vanuit ons online reserveringssysteem getoond op de websites van touroperators. Zo hebben je gasten via elk kanaal actueel inzicht in je bezetting én het bespaart jou tijd op het handmatig bijhouden ervan.

2. Inzicht in beschikbaarheid

Je wilt graag snel en eenvoudig kunnen zien wat je bezetting is voor de aankomende week of weken en welke plaatsen je voor die periode nog beschikbaar hebt. Met behulp van een handig en overzichtelijk planbord heb je dit in één oogopslag inzichtelijk.

3. Gegevens eenmalig vastleggen

Vaak heb je te maken met terugkerende gasten. De gegevens van deze gasten worden bij elk bezoek meestal opnieuw genoteerd. In de meeste boekingssystemen hoef je deze gegevens maar één keer in het systeem vast te leggen en kun je deze bij een terugkerende reservering direct opnieuw gebruiken.

Zo automatiseer je de processen op je camping -

4. Versturen van reserveringsbevestigingen

Zodra een gast een reservering heeft gemaakt, wil je deze natuurlijk per e-mail bevestigen. Door dit met behulp van een boekingssysteem te doen worden alle gegevens van de reservering automatisch ingevuld en kun je direct de reserveringsbevestiging snel en foutloos versturen.

5. Aankomsten en vertrekken per dag

Graag wil je, wanneer jouw dag begint, weten welke gasten er allemaal aankomen en vertrekken. In je boekingssysteem zijn deze in één oogopslag inzichtelijk. Deze zijn vervolgens ook nog eens direct in- en uit te checken.

6. Aanlevering boekhouding

Voor de boekhouding heb je verschillende gegevens nodig, waaronder een btw-overzicht. Het is vaak een tijdrovende klus om al deze gegevens te verzamelen, waarna de boekhouder ook nog eens tijd kwijt is voor de verwerking. Met een boekingssysteem zijn deze gegevens met één druk op de knop beschikbaar, uit te draaien en direct gereed voor de boekhouding.

7. Opgave toeristenbelasting

De gemeente wil elk jaar weten hoeveel toeristenbelasting je hebt ontvangen. Het kost vaak veel tijd om dit te berekenen en op papier te krijgen. Bij veel boekingssystemen is de toeristenbelasting in één overzicht beschikbaar. Gemakkelijk, dit kun je dus gelijk versturen naar jouw gemeente.  

over de auteur

Johanna Oosterbaan

Johanna ondersteunt eigenaren van campings, vakantieparken, B&B, hotels en vakantiewoningen bij het ontvangen van meer gasten via het internet. Zij is zelf eigenaar van een kleine, goedlopende camping. Ook is zij spreker, marketingstrateeg, communicatiewetenschapper en grondlegger van de Gouden Website Methode.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer lezen? Check deze artikelen

>