Workshops voor de recreatiebranche

Johanna geeft workshops, gastlessen en trainingen voor de recreatiebranche.

Workshops voor recreatiebranche


Johanna geeft workshops, trainingen en lezingen voor de recreatiebranche. Zij geeft in een praktische workshop tips en inzichten die je helpen om je zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden op actuele thema’s. Geniet van een leerzame workshop vol persoonlijke verhalen, anekdotes en best practices van een ondernemer die dicht bij de praktijk van de toeristische ondernemers staat.
Bij een aanvraag voor een workshop zorgt Johanna ervoor dat de belangrijkste vraag van de deelnemers boven tafel komt. Zij zet vervolgens een workshop op maat in elkaar, afgestemd op de behoefte van jouw deelnemers. Indien gewenst ontvangen de deelnemers er een mooi praktisch werkboek bij.

Workshop voor recreatieve ondernemers - Carolien beijer

Carolien en Joke

Ondernemers in Bronkhorst / Steenderen


We kijken terug op een geslaagde lunchbijeenkomst voor toeristische ondernemers in Bronkhorst, Baak, Steenderen Olburgen, Rha, Toldijk. Na een warm welkom door Joke inspireerde marketingstrateeg en campingeigenaar Johanna Oosterbaan ons met actuele thema’s die belangrijk zijn om ook in 2023 een goedlopend recreatiebedrijf te kunnen runnen. We gingen dieper in op thema's zoals verstandig inspelen op trends en innovaties, moedig leiderschap & lokaal samenwerken. We hebben ervaringen met elkaar gedeeld en zo leerde we elkaar beter kennen om elkaar te kunnen gaan versterken.  
Deelnemers geven aan dat er behoefte is om vaker dit soort bijeenkomsten te organiseren en dit zal dus een vervolg krijgen.  

Workshop voor campingeigenaren - logo Stichting Duingoed

Janine Kuijpers

Duinboeren (en camping Stamhoeve)


Op 8 maart gaf Johanna bij ons een workshop over social media met resultaat. Ook hebben we veel geleerd over hoe je op goede en minder goede reviews reageert. Wij hebben de workshop allemaal als zeer interessant en deskundig ervaren. Het is ook fijn dat Johanna uit eigen ervaring spreekt. Er zat een prachtig werkboek bij, waar we thuis nog mee verder kunnen. Heel veel bruikbare tips ontvangen, we hebben zin om hier direct mee aan de slag te gaan. We hadden 3 uur gepland maar er was gewoon tijd tekort. We hebben al overlegd wanneer Johanna terug kan komen, want we zijn nog lang niet uitgeleerd.
De gemiddelde evaluatiescore van de deelnemers is een 9,1!

Evaluatie workshop voor campingeigenaren

voorbeelden van workshops in de recreatiebranche

Dit zijn onderwerpen waar je aan kunt denken. Uiteraard is het mogelijk een workshop op maat voor jullie te verzorgen.

Workshop: Social media met resultaat

Deze workshop is voor eigenaren in de verblijfsrecreatie die hun bedrijfssituatie en -filosofie willen aansluiten bij de doelgroep die zij willen ontvangen. In de workshop gaan we onder andere aan de slag met deze vragen: 

1. Hoe specifiek kunnen we de doelgroep maken?
2. Welke boodschap heb jij voor deze doelgroep?
3. Matcht jouw boodschap met de door jouw gewenste doelgroep of is er optimalisatie mogelijk? 
4. Hoe schrijf je teksten met resultaat? Zowel op social media als op je website?

Workshop: Moedig leiderschap

Deze workshop inspireert ondernemers om moedig, krachtig, vol vertrouwen én succesvol hun bedrijf te runnen en te verduurzamen. In de workshop worden de deelnemers (zachtjes) geconfronteerd met hun eigen comfortzone, gemotiveerd om daar af en toe uit te komen en ze gaan actief aan de slag met hun (gedroomde) doel voor de nabije toekomst. De deelnemers ontvangen praktische handvatten om te positioneren en daadwerkelijk (moedige) keuzes te durven maken. Zo kunnen zij zelf met nog meer winst en plezier ondernemen én meer gasten aantrekken.

Workshop: Meer aanvragen en boekingen via je website

In deze praktische sessie verrast Johanna het publiek met de nieuwste inzichten op het gebied van neurowetenschap en klantbeleving. Tijdens deze workshop gaat het publiek inzien dat het aanpassen van de kleinste details op de website een groot verschil kan maken in het aantal boekingen. De ervaring leert dat alle deelnemers na deze workshop met een grote lijst vol verbeterpunten naar huis gaan. Zij kunnen, samen met hun marketingteam en/of webbouwer direct aan de slag met de tips. 

logo NOBTRA Erkende Trainer

Johanna is een NOBTRA erkende trainer. De NOBTRA is een beroepsvereniging voor trainers die hebben geïnvesteerd in een gedegen opleiding en die bereid zijn om zich blijvend te ontwikkelen op hun gekozen vakgebied.
Trainers van de NOBTRA leveren kwaliteit en mogen daarop worden aangesproken. 

Evaluatie workshop voor campingeigenaren (2)

Wat zeiden de deelnemers over de workshops van Johanna?Lezingen voor campings - Jacqueline Oolthuis docent Graafschap college

Toen ik je presentatie vorig jaar zag voor de lancering van het Achterhoek Toerisme Kennisplein was ik enthousiast door je vrolijke en pragmatische aanpak. Daarna heb ik je nog een keer uitgenodigd om voor studenten een gastles te geven. Onze samenwerking was prettig en ik beveel je zeker aan mijn collega’s aan.

Jacqueline Oolthuis

Docent Graafschap College - Toerisme

Workshop voor campingeigenaren - Team groot besselink

Begin december hadden wij samen met onze webbouwer een hele leuke en leerzame focusdag bij Johanna. We zijn blij met de eenduidigheid die deze dag voor ons allemaal bracht. We hebben nu een praktisch plan en we zijn al hard bezig met de uitvoering. De begeleiding en samenwerking met Johanna was leuk, persoonlijk en betrokken en de verzorging super! Wij gaan nu gemotiveerd aan de slag. 

Team Domein Groot Besselink

Johanna gaf workshops voor onder andere deze bedrijven en organisaties:

Lezingen voor Stichting Achterhoek Toerisme
Workshop voor campingeigenaren - logo Stichting Duingoed
ZLTO logo_groot FC.JPG
stratech_leisure_zwart
LogoTHPK
Logo doen en laten

Deze workshop sluit precies aan op waar wij mee zitten.
Zeer interessant! 

Deelnemer workshop Brabant

>