Workshops voor campingeigenaren

Workshops & lezingen

Ik geef lezingen en praktische workshops voor eigenaren in de verblijfsrecreatiebranche. In mijn workshops en lezingen ontvang je tips en inzichten die je helpen aan meer gasten.

Ik kom graag bij jou op locatie voor een workshop, training of lezing. Neem hiervoor contact op via het contactformulier

Johanna Oosterbaan - Campingbeleving

Lege velden op je camping?


Helaas hoor ik het vaak. Campingeigenaren die worstelen met het vol krijgen van hun camping. De afgelopen jaren waren zeker wel topjaren voor de recreatiebranche, mede vanwege het warme weer. Toch spreek ik veel campingeigenaren die nog steeds lege plaatsen of zelfs lege velden op hun camping hebben. 


 • Vraag jij je net als die andere campingeigenaren ook wel eens af hoe je die lege plekken kunt opvullen? 
 • Staat jouw camping in het laagseizoen en in het hoogseizoen niet helemaal vol? 
 • Heb je het gevoel dat je gasten misloopt doordat je website en je marketing niet overtuigt?

In één workshop of lezing ontvang je inzichten die je helpen aan meer gasten.

De kracht van online marketing


Zelf kocht ik met mijn gezin zes jaar geleden een boerderij met een slechtlopende camping.


Zonder enige campingervaring begon ik aan dit avontuur.
Maar ervaring met het neerzetten van een goed concept en een overtuigende website, dát had ik wel. Zo kwam het dat onze camping binnen één seizoen vol stond met gasten.


Dit gunde ik andere campingeigenaren ook en daarom startte ik mijn bedrijf Campingbeleving.
Inmiddels heb ik tientallen campings geholpen met hun strategie, marketing of een overtuigende website.

Uit de verhalen van deze campingeigenaren blijkt dat deze aanpassingen zorgde voor 20%, 50% of zelfs 300% meer boekingen en dus meer omzet.

Ze genieten volop van de mensen die op hun camping komen. Gasten die terugkomen, maar ook veel gasten die zonder te bellen of verdere vragen te stellen een boeking maken. 

Inhoud workshops & lezingen

Ik geef je in een praktische workshop tips en inzichten die je helpen aan meer gasten. Ik vertel je hoe je met kleine aanpassingen op je website meer aanvragen of boekingen ontvangt. Ook leer je hoe je berichten op social media schrijft die mensen nieuwsgierig maken naar jouw bedrijf. Ook krijg je vernieuwende tips om je website beter vindbaar te maken via Google.

Dit wel

 • Praktische tips die direct zorgen voor meer boekingen
 • Trends en actuele inzichten uit de recreatiebranche
 • Samen aan de slag met de teksten op je website en de opbouw daarvan
 • Na de workshop heb je een lijst met tips waar jij of je webbouwer direct mee aan de slag kan

Dit niet

 • Een algemeen verhaal waar je uiteindelijk niets mee kunt
 • Technische uitleg waar je je niet mee bezig wilt houden
 • Saaie lesstof
 • Een verhaal dat vooral voor webbouwers of alleen voor marketeers geschikt is

Toen ik je presentatie vorig jaar zag voor de lancering van het Achterhoek Toerisme Kennisplein was ik enthousiast door je vrolijke en pragmatische aanpak. Een tijdje later zocht ik een koppeling met de echte praktijk voor mijn studenten die in het kader van online marketing een website bouwen. Ik heb al vaker gehad dat praktijkmensen vergeten dat de studenten over weinig voorkennis beschikken. Daarom besloot ik je uit te nodigen.

Voor mijn studenten was je les motivatie verhogend doordat ze nu een idee hadden hoe te beginnen. Een eyeopener was dat de teksten op een site vooral persoonlijk mogen zijn, dat spreekt meer aan dan zakelijk.

De koppeling van de lesstof aan de praktijk pakte goed uit. Ik zag bijvoorbeeld dat een aantal studenten reviews hadden geplaatst op hun website. Dat was dit jaar voor het eerst. 

Onze samenwerking was prettig en ik beveel je zeker aan mijn collega’s aan.

Jacqueline Oolthuis

Jacqueline Oolthuis

Docent Graafschapcollege

Johanna gaf een lezing over recreatiemarketing en de inhoud daarvan sprak ons aan. We hadden op zich wel een mooie website, maar het was heel rustig met de boekingen.


Daarom hebben we Johanna ingeschakeld. Ze heeft ons geholpen met de strategie, teksten en de website. De website is nu een week live en er zijn al veel vragen én weer boekingen van nieuwe gasten binnen gekomen! 


Je merkt echt dat Johanna kijk heeft op marketing en websites. Als we haar bellen, neemt ze eigenlijk altijd wel op. Ze is dus goed bereikbaar. De website was volgens planning binnen enkele weken helemaal klaar. Kortom, wij zijn tevreden. Een aanrader voor alle recreatiebedrijven die meer gasten willen ontvangen!

Herbert en Jolanda

Jacuzzihuisje.nl

Ik leg de studenten uit welke teksten ze het beste op hun website kunnen gebruiken.

Gastles op het Graafschap College (2)

Gastcollege aan studenten Toerisme op het Graafschap College

Contact over lezing of workshop

>