Workshops

Johanna geeft webinars, lezingen en praktische workshops voor campingeigenaren en andere eigenaren in de verblijfs-recreatiebranche. Interesse? Neem gerust contact op via het contactformulier

Workshops voor de recreatiebranche

Johanna geeft workshops voor eigenaren in de verblijfsrecreatiebranche. Samen met haar team houdt zij continu de trends in de gaten. De actualiteit combineert zij met academische vakkennis en ervaring met ondernemen en marketing in de verblijfsrecreatie sinds 2014.
Bij een aanvraag voor een workshop zorgt Johanna dat de belangrijkste vraag van de aanvrager én het publiek boven tafel komt.
Samen met haar team zet zij vervolgens een workshop of lezing op maat in elkaar, afgestemd op de behoefte van het publiek. 

Inhoud workshops 

De workshops zijn altijd afgestemd op jullie vraag en die van het publiek.
Voorbeelden van workshops, kennissessies en lezingen van de afgelopen jaren:

1. Bedrijfsfilosofie en doelgroep

Deze workshop is voor eigenaren in de verblijfsrecreatie die hun bedrijfssituatie en -filosofie willen aansluiten bij de doelgroep die zij willen ontvangen. In de workshop gaan we onder andere aan de slag met deze drie vragen: 

1. Hoe specifiek kunnen we de doelgroep maken? 

2. Welke boodschap heb jij voor deze doelgroep? 

3. Matcht jouw boodschap met de door jouw gewenste doelgroep of is er optimalisatie mogelijk? 

2. Innovatie en trends in de recreatiebranche

Corona heeft de markt flink opgeschud, maar ook andere invloeden zorgen ervoor dat de markt continu in beweging is. Vakantievierders hebben andere wensen dan een aantal jaren geleden. Veel eigenaren van verblijfsaccommodaties twijfelen of zij nog wel het juiste concept hanteren. Met welke trends (op korte en lange termijn) kunnen zij rekening houden? Welke concepten zijn op dit moment lucratief of worden dat waarschijnlijk in de toekomst? Wat is belangrijk bij het maken van keuzes in de bedrijfsvoering?

3. Automatiseren & vrijheid in het ondernemen

Deze inspirerende sessie biedt veel eyeopeners en voorbeelden op het gebied van ondernemen en ondernemingsvaardigheden in de recreatiebranche. Het publiek ontvangt praktische handvatten om de processen binnen de onderneming waar mogelijk te automatiseren. Zo kunnen zij zelf met nog meer winst en plezier ondernemen én meer gasten aantrekken. Johanna vertelt ook haar eigen ondernemersverhaal. Daarin geeft zij een transparant inkijkje in alle ups en downs ('lessons learned') die zij meemaakte bij het bouwen aan haar bedrijven, waaronder haar camping.

4. Zet deze online marketingtools in voor meer gasten

In deze praktische workshop brengt het publiek de online reis van hun gasten in beeld. Tijdens de workshop leren de deelnemers welke contactmomenten zij in de klantreis kunnen optimaliseren om zo hun doel te bereiken. Ook leren zij welke marketingtools in hun situatie het meest geschikt zijn om bepaalde contactmomenten te optimaliseren. Johanna combineert in deze workshop haar vakkennis met de inzichten die zij en haar team hebben opgedaan bij het optimaliseren van gast- en klantreizen voor honderden klanten.

5. (Veel) meer aanvragen en boekingen via je website

In deze praktische sessie verrast Johanna het publiek met de nieuwste inzichten op het gebied van neurowetenschap. Tijdens deze workshop gaat het publiek inzien dat het aanpassen van de kleinste details op de website een groot verschil kan maken in het aantal boekingen. De ervaring leert dat alle deelnemers na deze workshop met een grote lijst vol verbeterpunten naar huis gaan. Zij kunnen, samen met hun marketingteam en/of webbouwer direct aan de slag met de tips. 

Praktische online marketing 

Knap gedaan. Praktische algemene online marketing, vertaald naar de huidige werkelijkheid.

Cor

Campingeigenaar in Frankrijk

"

Super professioneel

Dank voor de verhelderende webinar. Jullie zijn super professioneel en ik ga jullie zeker bij mijn netwerk aanbevelen!

Joris Houtman

DIRECTOR NBSO LYON / NL PAYS-BAS

"

Leuke ideeën opgedaan

Hartstikke bedankt! Het was super interessant en leuke ideeën opgedaan. Ook dankzij de andere deelnemers. Bedankt.

Linda

Campingeigenaar in België

"

Over Johanna - spreker voor campingeigenaren én zelf campingeigenaar

Hi,

Ik ben Johanna.

9 jaar geleden kocht ik met mijn gezin een boerderij met een slechtlopende camping. We begonnen zonder enige campingervaring aan dit avontuur. Maar ervaring met het neerzetten van een goed concept en een overtuigende website, dát had ik wel. Zo kwam het dat onze camping binnen één seizoen vol stond met gasten. 

Dit gun ik andere campingeigenaren ook en daarom startte ik mijn bedrijf Campingbeleving. Inmiddels heb ik tientallen campings geholpen met hun strategie, marketing of een overtuigende website. Uit de verhalen van deze campingeigenaren blijkt dat deze aanpassingen zorgde voor 20%, 50% of zelfs 300% meer boekingen en dus meer omzet. Ze genieten volop van de mensen die op hun camping komen. Gasten die terugkomen, maar ook veel gasten die zonder te bellen of verdere vragen te stellen een boeking doen.

Nu geef ik mijn kennis en ervaring graag door aan andere eigenaren in de recreatiebranche. Stuur me gerust even een appje of mailtje om te bespreken wat ik voor jullie kan beteken.

Workshops voor campingeigenaren - lezingen en trainingen

Hoe ziet een workshop of lezing eruit?

Altijd op maat, met een flinke dosis humor, interactief en praktisch.

Wel

  • Praktische tips die zorgen voor meer boekingen, een andere tijdsbesteding of meer winst
  • Op basis van de laatste trends en actuele inzichten uit de recreatiebranche
  • Samen aan de slag met de belangrijkste vraag en behoefte van het publiek

Niet

  • Een algemeen verhaal waar je uiteindelijk niets mee kunt
  • Technische uitleg waar je je niet mee bezig wilt houden
  • Saaie kost
  • Een verhaal dat vooral voor webbouwers of marketeers geschikt is
Workshop voor campingeigenaren - Jacqueline Oolthuis docent Graafschap college

Toen ik je presentatie vorig jaar zag voor de lancering van het Achterhoek Toerisme Kennisplein was ik enthousiast door je vrolijke en pragmatische aanpak. Een tijdje later zocht ik een koppeling met de echte praktijk voor mijn studenten die in het kader van online marketing een website bouwen. Ik heb al vaker gehad dat praktijkmensen vergeten dat de studenten over weinig voorkennis beschikken. Daarom besloot ik je uit te nodigen. Voor mijn studenten was je les motivatie verhogend doordat ze nu een idee hadden hoe te beginnen. Een eyeopener was dat de teksten op een site vooral persoonlijk mogen zijn, dat spreekt meer aan dan zakelijk. De koppeling van de lesstof aan de praktijk pakte goed uit. Ik zag bijvoorbeeld dat een aantal studenten reviews hadden geplaatst op hun website. Dat was dit jaar voor het eerst.

Onze samenwerking was prettig en ik beveel je zeker aan mijn collega’s aan.


Jacqueline Oolthuis - Docent Graafschap College
Herbert-en-Jolanda-jacuzzihuisjes-Weidebosch

Johanna gaf een lezing over recreatiemarketing en de inhoud daarvan sprak ons aan. We hadden op zich wel een mooie website, maar het was heel rustig met de boekingen.

Daarom hebben we Johanna ingeschakeld. Ze heeft ons geholpen met de strategie, teksten en de website. De website is nu een week live en er zijn al veel vragen én weer boekingen van nieuwe gasten binnen gekomen!

Je merkt echt dat Johanna kijk heeft op marketing en websites. Als we haar bellen, neemt ze eigenlijk altijd wel op. Ze is dus goed bereikbaar. De website was volgens planning binnen enkele weken helemaal klaar. Kortom, wij zijn tevreden. Een aanrader voor alle recreatiebedrijven die meer gasten willen ontvangen!


Herbert -  Eigenaar Jacuzzihuisje.nl

Meer informatie? Neem gerust contact op.

>