november 20, 2021

Nieuwe website voor campings

Wil jij een website voor je camping die de bezoekers overtuigt om te boeken? In dit bericht lees je wat je kunt doen om je website te optimaliseren of een nieuwe website te bouwen. 

Wil jij een succesvolle website voor je camping?

Wij optimaliseerden jarenlang websites voor campings, met mooi resultaat. Als communicatiewetenschapper met veel expertise in de recreatiebranche en een marketeer die steengoed is in visuele branding hebben wij veel campingeigenaren kunnen helpen aan een succesvolle website. Op dit moment maken wij geen websites meer, maar in dit bericht willen wij wel al onze inzichten met jullie delen.

De visuele diepgang en overtuigende teksten op onze websites spelen tactisch in op de wensen én de twijfels van de gasten. Wil jij een website die meer boekingen oplevert?
Lees dan dit bericht verder met tips waar jouw website voor je camping aan zou moeten voldoen voor veel boekingen.

Website voor het verhuren van tenten (1)

Warm en persoonlijk welkom

Op een website voor campings maak écht verbinding met je gasten. 

Laat je potentiële gasten al een warm welkom ervaren op je website, doordat je je bedrijf zo laagdrempelig mogelijk presenteert.

Google analytics Camping Toeven

Hoog in Google

Veel terugkerende en nieuwe bezoekers.

Laat bezoekers steeds weer terugkeren op je website, zonder dat je dure advertenties hoeft in te zetten. 

Camping Trend 6. Duurzaamheid op een camping

Zorgt voor boekingen

Stelt potentiele gasten gerust en laat ze boeken.

Weerlegt twijfels en bezwaren van potentiële gasten zó, dat zij deze omzetten naar een aankoopbeslissing.

Nieuwe website voor je camping? Hier let je op

10 uitgangspunten van een website voor campings

Onze uitgangspunten van een goede website voor campings hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

 1. 1
  Duidelijk en consequent. Het is voor websitebezoekers direct duidelijk voor wie de camping bedoeld is en of ze op de juiste plek zijn. Op elke pagina voeren we consequent dezelfde stijl en tone of voice door.
 2. 2
  Snel en veilig. Je website voldoet aan de hoogste snelheid, is technisch goed in orde en is veilig. We nemen maatregelen zodat de site niet gehackt kan worden.
 3. 3
  Gebruikersvriendelijk. Je website biedt overzicht en is toegankelijk in het gebruik. We bouwen de site in een logische flow op, zodat bezoekers geen keuzestress ervaren. Elke pagina heeft één doel en de relevante informatie staat op de juiste plaats.
 4. 4
  Volledig. Alles wat een campinggast nodig heeft om zijn beslissing te nemen staat op een logische plek en in de juiste volgorde op de website. 
 5. 5
  Volledig gericht op je doelgroep. Teksten, kleuren, afbeeldingen... alles op je website is volledig gericht op je doelgroep en staat in het teken van hun wensen, twijfels en vragen.
 6. 6
  Persoonlijk. Je bezoekers voelen zich aangesproken door een persoonlijke benadering. Hierbij hoort ook een sterk 'over ons verhaal', waarin je je verbindt met je bezoeker door een relevant verhaal te vertellen.
 7. 7
  Visuele beleving. Je site heeft sprekende foto's en video's die tot de verbeelding spreken van jouw potentiele gasten. We kiezen voor eerlijke, verrassende en relevante beelden, die op de juiste plaats op je site zijn geplaatst.
 8. 8
  Goed vindbaar voor zoekmachines. Als mensen zoeken op ‘camping’ en ‘jouw regio’, kunnen ze jou in Google vinden. De teksten op je site zijn hiervoor ingericht, zonder dat de gebruikerservaring in de knel komt. 
 9. 9
  Overtuigend. Op een website van Campingbeleving staat voldoende bewijsvoering (zoals steengoede recensies), waaruit blijkt dat wat jij vertelt over de camping daadwerkelijk klopt.
 10. 10
  Interactief. Op elk moment is duidelijk hoe bezoekers contact kunnen opnemen, je kunnen volgen op social media én kunnen boeken. Alle interactieve elementen zijn op de juiste manier geplaatst, zodat de bezoeker krijgt wat hij nodig heeft.

Alleen de beste website is goed genoeg voor jouw camping...

We horen van veel campingeigenaren dat zij graag meer boekingen via hun website willen ontvangen. Als wij dan hun website bekijken, zien we dat er vaak met wat kleine aanpassingen veel winst te behalen is. 

Als campingeigenaren en marketeers weten we wat er nodig is om het maximale uit je website te halen. Dit heb ik al honderden keren getest en geoptimaliseerd. Ik ken onze doelgroep inmiddels door en door. Dit heeft geleid tot een methode met alle bouwstenen voor een succesvolle campingwebsite.

Dat begint niet bij het uitzoeken van afbeeldingen, maar bij het verplaatsen in wat je gast wil.
Als er dan een goede website volgt, stijgt het aantal boekingen vanzelf. 

We helpen je graag bij het realiseren van meer boekingen. Helaas maken wij geen nieuwe websites meer voor campingeigenaren, maar we kunnen je wel adviseren over hoe je je website kunt verbeteren of door een aantal aanpassingen op je huidige website door te voeren. 

We kijken graag even met je mee. Wat is in jouw geval verstandig om te doen? Neem dan even contact met ons op, wij beantwoorden je vragen graag.

Kelly en Johanna

Wat andere campingeigenaren zeggen over hun website

Inmiddels hebben wij voor veel campings en recreatieondernemers een website gebouwd of een make-over voor hun website verzorgd. Lees hieronder enkele reacties. 

John Nijhuis

Camping Dal van de Mosbeek

Onze omzet met 35% gestegen!

Johanna heeft onze website een make-over gegeven in februari. Wij vonden het vooral belangrijk dat onze website beter gevonden zou worden. En dat mensen op de website een goede indruk zouden krijgen van onze camping.  Al snel na oplevering van de nieuwe website stonden alle 132 campingplaatsen voor het eerst sinds ons bestaan een aantal keer helemaal vol. We hebben dit jaar 35% meer omzet gedraaid! We zijn dus erg tevreden over de samenwerking met Johanna.  

Nieuwe website Camping Met Hemelvaart de camping voor het eerste vol - Joke van Dieren
Joke van dieren

Camping Wiemelinkhof

Eindelijk met Hemelvaart helemaal vol!

"Na een aantal eigen gemaakte websites voor onze camping heb ik toch besloten dat het tijd werd voor een make-over. En daar heb ik geen moment spijt van gehad! Johanna heeft ons geweldig geholpen. Onze website staat in Google nu vrijwel bovenaan en dankzij de prachtige lay-out hebben we veel meer boekingen! Ik heb met Hemelvaart zelfs ruim 30 keer “nee” moeten zeggen. Johanna heeft in onze eerste ontmoeting het verhaal over mijn ideeën van de nieuwe website feilloos vertaald in beelden en foto’s en in mijn sfeer de teksten op de pagina’s verwoord. Kortom; hier schrijft een dik tevreden klant!"

3 x zoveel boekingen - Frank en Sandra
Frank en sandra

Camping GoedVertoef

Zelfs de mensen in het dorp praten erover...

Het aantal gasten op onze camping in Drenthe liep terug. Daarom hebben we Johanna ingeschakeld. We hebben samen nagedacht hoe we onszelf willen presenteren. Daarna heeft Johanna onze website vernieuwd. Ze heeft ons ook geleerd hoe we dat zelf kunnen doen. Vervolgens hebben we binnen één seizoen dubbel zoveel gasten ontvangen! Zelfs de mensen uit het dorp was het opgevallen. Nu moeten we allerlei maatregelen nemen om het grote aantal gasten op te vangen. Wij zijn dus heel erg tevreden!

Ellen van den burgh

Midicamping

Mooie, creatieve oplossing

Onze website van onze camping met 130 plaatsen en verhuurchalets was niet meer up to date. Johanna heeft onze site omgetoverd tot een mooie, duidelijke website. We zijn er heel blij mee. Het is een goede oplossing voor de vele pagina’s en informatie op mijn website. Iedereen kan nu de informatie vinden die bij hem past. Ik beveel CampingBeleving zeker aan bij mijn collega campingeigenaren.

Nieuwe website - Koe-knuffelen-Achterhoek-boerderij-Den-Branderhorst
eddy en annemarie

Boerderij Den Branderhorst

Wat een sfeervolle website!

Wij verhuren safaritenten en bieden verschillende arrangementen, zoals koe knuffelen. Johanna heeft de sfeer van onze locatie en het boerenleven erg goed op de website overgebracht. De teksten brengen het juiste gevoel over. We zijn heel erg blij met onze supermooie website!!

Contact

Wij maken helaas geen nieuwe websites maar. Maar wil je advies over hoe je je huidige website beter kunt inrichten? Neem gerust contact op.

over de auteur

Johanna Oosterbaan

Johanna ondersteunt eigenaren van campings, vakantieparken, B&B, hotels en vakantiewoningen bij het ontvangen van meer gasten via het internet. Zij is zelf eigenaar van een kleine, goedlopende camping. Ook is zij spreker, marketingstrateeg, communicatiewetenschapper en grondlegger van de Gouden Website Methode.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer lezen? Check deze artikelen

>