oktober 9, 2019

Hoe regel je de druk van de waterleidingen naar het sanitair en de verschillende tappunten?

Dit hangt af van je toevoer, de lengte en de hoeveelheid tappunten die tegelijk gebruikt worden. Denk bij de waterleidingen vooral aan je legionellapreventie!

Wat zijn keerkleppen? 

Een keerklep is een terugstroombeveiliging die ervoor zorgt dat water maar één kant kan opstromen. Een keerklep voorkomt dus dat legionella zich snel door de rest van je  drinkwater systeem verspreidt. Bij nagenoeg alle apparaten die rechtstreeks zijn aangesloten op een waterleiding installatie, zoals een koffiemachine, vaatwasser en brandslaghaspel, behandelunit tandarts en aanvoer laboratorium hoort een keerklep te zitten. (bron: keerklepcontroles.nl)

Hoe regel je de controle van de keerkleppen?

De leiding zelf moet direct na de splitsing van de binnenkomende leiding. Een deel gaat naar het woonhuis en deel gaat naar de camping. Wij hebben van alle nutsbedrijven maar 1 aansluiting. De contracten staan op naam van de camping en dit belasten wij door voor het privégebruik via tussenmeters. In de apparatuur die je gebruikt (bij ons is dit een hele grote boiler voor het douchen) zit een keerklep ingebouwd.

Bij het sanitair staat een kast(je) met een wateraansluiting. In verband met een ‘hotspot’ moest daar een keerklep. Tevens moest er een keerklep bij de stortplaats van het chemisch toilet.

In zo’n geval kun je bijvoorbeeld bij de Wildkamp langs gaan. Zij hebben gecertificeerde keerkleppen en die kosten ongeveer €19,-. Er staat nergens in de wet dat je die zelf niet mag vervangen.

over de auteur

Johanna Oosterbaan

Johanna ondersteunt eigenaren van campings, vakantieparken, B&B, hotels en vakantiewoningen bij het ontvangen van meer gasten via het internet. Zij is zelf eigenaar van een kleine, goedlopende camping. Ook is zij spreker, marketingstrateeg, communicatiewetenschapper en grondlegger van de Gouden Website Methode.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer lezen? Check deze artikelen

>