Johanna Oosterbaan

Johanna oosterbaan


Over eigenaar Johanna

Johanna kampeerde vroeger met haar gezin in een vouwwagen, vrijwel elk jaar gingen zij wandelen in de bergen. Nu woont ze met haar eigen gezin in de Achterhoek en heeft ze zelf een kleine camping. Na haar studie Communicatie Wetenschappen werkte zij 9 jaar als beleidsadviseur en projectmanager gastvrijheid.

Na aankoop van de camping is zij een adviesbureau gestart. 

Nu wordt zij regelmatig ingehuurd voor het geven van strategisch advies, een workshop of een lezing. Daarnaast bouwt ze overtuigende websites samen met haar team en helpt ze ondernemers bij het ontvangen van meer gasten / klanten via het internet.

De camping van Johanna

Daar stond ik dan met mijn gezin op 1 augustus 2014...
Net van de notaris teruggekomen en nu in het bezit van een oude boerderij in de Achterhoek. Onze droomboerderij had een camping in de achtertuin en zo werden wij zonder enige ervaring onverwachts campingeigenaar.
Er waren wat vaste standplaatsen bezet, maar er kwamen geen gasten via de website. We moesten veel gaan veranderen, zodat er wél boekingen binnen zouden komen....


We definieerden een duidelijke doelgroep. Daarna bouwde ik een nieuwe website die qua design en tekst precies was afgestemd op onze nieuwe doelgroep. Ook zorgde ik ervoor dat de website hoger in Google kwam om meer potentiële gasten te bereiken. Hierdoor was onze camping binnen het half jaar zowel in het laag- als in het seizoen volgeboekt. We hadden binnen een jaar al zoveel reserveringen voor het hoogseizoen dat er niemand meer bij kon.  Nog steeds is de vraag hoger dan het aanbod, ondanks we de tarieven tot nu toe elk jaar met ongeveer 2 euro verhogen.  


Toen ik zag wat een goede website en online marketing doet met het aantal boekingen op mijn eigen camping, besloot ik mij verder te verdiepen en te specialiseren in de marketing voor de recreatiebranche.


De kennis en ervaring die ik bij mijn eigen camping opdeed, zet ik inmiddels al jaren met veel plezier in om ook andere campingeigenaren te helpen met een volgeboekte camping.

GOUDEN WEBSITE - LOGO - JOHANNA
>