Leven en werken als campingeigenaar
(6 van 7)

In deze zevendelige serie geven wij een inkijkje in ons leven als campingeigenaar en als ondernemer. Ook geven we je tips en inzichten vanuit onze ervaring als campingeigenaar én achtergrond als marketeer en communicatiewetenschapper.

Ben je aan het twijfelen of je ooit een camping wilt beginnen

Of ben je gevorderd campingeigenaar? 

Dan is deze serie zeker nuttig (en leuk!) voor je.  

In dit een na laatste artikel geven we antwoord op de vraag: kun je als campingeigenaar leven van de inkomsten?

Kun je als campingeigenaar leven van de inkomsten?

Sommige campingeigenaren kunnen prima leven van 50 plaatsen en een vakantiewoning, anderen komen er niet van rond. Alles valt of staat met de prijzen die je hanteert, de bezettingsgraad, de kosten die je maakt en de standaard die je zelf hanteert om te kunnen leven.

In dit artikel vertellen aantal campingeigenaren of zij kunnen leven van hun camping. Lees de verschillende ervaringen die zij hiermee hebben.

Wij kunnen 'nog' niet leven van onze kleine camping met accommodatie. 


Ben ook erg benieuwd of dat in de toekomst wel gaat lukken zonder werk buiten de camping. Nu nog teveel investeringen.

Mura

"

Meerdere inkomstenbronnen naast de camping


Wij hebben met onze camping met 15 plaatsen al enkele jaren op rij een bezettingsgraad van 95%, 6 maanden lang. De winst (omzet-kosten) is bij ons gelijk aan dat van een half modaal jaarinkomen. Daarom werkt mijn man vier dagen, en heb ik een eigen bedrijf aan huis. Op die manier is er voor ons prima van te leven. 

 Johanna

"

1 jaarsalaris en 2 seizoenssalarissen


Wij hebben een camping met 12 plaatsen (waarvan 4 huurtenten) en hebben de keuze gemaakt om vooral in de zomer te draaien (2019 : voorseizoen bezettingsgraad van 60%, hoogseizoen 97%). De camping is open van begin juni tot de eerste week september. Wij kunnen hier op dit moment 1 volledig jaarsalaris en 2 seizoenssalarissen uithalen. Alle omzet die we draaien uit de B&B (5 kamers), gebruiken we voornamelijk om te investeren en te renoveren, want we wonen in een huis van ruim 100 jaar oud.

Kelly

"

Van de omzet van 100 campingplaatsen kun je met 1 gezin leven


Als je 100 kampeerplaatsen heb kan je er met één gezin van leven, maar als je personeel nodig hebt heb je meer inkomsten nodig.
Dat kan door meer kampeerplaatsen, verhuur van accommodaties of meer faciliteiten die geld opleveren, te creëren.
Café, frituur, broodverkoop, shop, etc. brengen bij ons ongeveer 1/4 van de omzet op.

Daan

"

Meer ervaringsverhalen lezen?

We hebben nog veel meer verhalen van campingeigenaren voor je. Deze staan in ons programma, waarin wij al onze kennis en ervaring met andere campingeigenaren delen, zodat ook zij een succesvolle camping kunnen runnen. 

over de auteur

Johanna Oosterbaan

Johanna ondersteunt eigenaren van campings, vakantieparken, B&B, hotels en vakantiewoningen bij het ontvangen van meer gasten via het internet. Zij is zelf eigenaar van een kleine, goedlopende camping. Ook is zij spreker, marketingstrateeg, communicatiewetenschapper en grondlegger van de Gouden Website Methode.

  • beste lezer, onze wens is het realiseren of aankopen van een minicamping of leuke camperplaats aan huis. helaas hebben diverse gemeenten al aangegeven dat ze hier niet voor openstaan en realisatie wordt dan onmogelijk gemaakt. graag ontvangen we tips hoe dit aan te pakken. alvast bedankt 🙂 we zoeken een leuke plek hiervoor in limburg. mocht u iets weten of in de aanbieding hebben dan horen we t graag uiteraard.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Meer lezen? Check deze artikelen

    >