Wat is een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. (Bron: Hartstichting).

Hoe gebruik je een AED?

Belangrijke mededeling vooraf: dit is geen officiële website. Kijk voor de officiële richtlijnen voor je camping op de websites van wet- en regelgeving in het land van je camping.

Uit onderzoek is gebleken dat de overlevingskans enorm stijgt bij het gebruik van een AED. Wanneer je geen AED gebruikt, is de kans kleiner dat de patiënt een hartstilstand overleeft. 

Iedereen is nerveus in zo’n situatie, dat is normaal. Een AED kan mensenlevens redden, omdat de AED je in het proces begeleidt met alle stappen die je moet nemen. Met de plaatjes die erop staan, kunnen zelfs buitenlandse toeristen uit de voeten.

Hoeveel kost een AED?

Een AED is best prijzig en er zijn voorwaarden aan verbonden. Met de wetenschap dat het iemand zijn leven kan redden is het wel een kostenoverweging. Als kleine minicamping hebben wij bijvoorbeeld een gedeelde AED met onze buren.

Waar hang je de AED op je camping?

Hang de AED buitenkast in het zicht op een schaduwrijke plek op.

over de auteur

Johanna Oosterbaan

Johanna ondersteunt eigenaren van campings, vakantieparken, B&B, hotels en vakantiewoningen bij het ontvangen van meer gasten via het internet. Zij is zelf eigenaar van een kleine, goedlopende camping. Ook is zij spreker, marketingstrateeg, communicatiewetenschapper en grondlegger van de Gouden Website Methode.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Meer lezen? Check deze artikelen

    >