Leven en werken als campingeigenaar
(7 van 7)

In deze zevendelige serie geven wij een inkijkje in ons leven als campingeigenaar en als ondernemer. Ook geven we je tips en inzichten vanuit onze ervaring als campingeigenaar én achtergrond als marketeer en communicatiewetenschapper.

Ben je aan het twijfelen of je ooit een camping wilt beginnen? 

Of ben je beginnend / gevorderd campingeigenaar? 

Dan is deze serie zeker nuttig (en leuk!) voor je.  

Het is altijd fijn om extra omzetmogelijkheden te genereren. Dit kun je doen door de opbrengsten per plaats te verhogen of extra inkomstenbronnen toe te voegen. Hieronder geven we je wat voorbeelden om meer omzet uit of naast je camping te genereren.

Extra inkomsten voor je camping door opbrengsten per plaats te verhogen

  • Maak de plaatsen comfortabeler, door bijvoorbeeld een watertappunt toe te voegen of snellere WiFi toe te voegen of een deel te betegelen
  • Verhoog het aantal ampère per plaats
  • Vergroot de plaatsen of maak een natuurlijke afscheiding 
Extra inkomsten voor je camping - vergroot de opbrengsten per plaats

Vergroten van comfort van een plaats

Aanvullende inkomsten voor je camping

Dan geven we je hierbij nog een aantal ideeën om extra inkomstenbronnen aan te boren. Denk aan het verhuren van handdoekpakketten, all-in BBQ avonden, fietsverhuur, ontbijtmandjes of bepaalde activiteiten die passen bij je doelgroep.

In ons programma vind je een lange lijst met meer ideeën om extra inkomsten voor je camping te genereren. 

Inkomsten voor je camping - activiteiten

Tips van andere campingeigenaren

Hieronder wat tips van andere campingeigenaren om extra inkomsten te genereren. 

Dit brengt 1/4 omzet op


Als je 100 kampeerplaatsen heb kan je er met één gezin van leven, maar als je personeel nodig hebt heb je meer inkomsten nodig.
Dat kan door meer kampeerplaatsen, verhuur van accommodaties of meer faciliteiten die geld opleveren, te creëren.
Café, frituur, broodverkoop, shop, etc. brengen bij ons ongeveer 1/4 van de omzet op.

Danielle

"

Extra inkomsten uit de camping


Als extra inkomen halen wij dit vooral uit horeca : ijs, drankjes, en vooral diner. We merken ook dat een goedkopere BBQ of thema avond het meest winstgevend zijn : zo doen we iedere donderdag thema avond voor bijvoorbeeld 50 euro per gezin (ongeacht aantal kinderen) en dat slaat erg goed aan. De winst halen we dan uit de drankjes die we serveren. Wij kunnen leven van de inkomsten van camping 12 plaatsen en 4 safaritenten die 3 maanden op zijn en 5 kamers die het hele jaar open zijn. We kunnen hiervan de hypotheek betalen + 1 volledig jaarsalaris (m'n moeder). Daarnaast nog 4 seizoensalarissen (de 4 kinderen). Als kinderen hebben 3 er een baan naast, 1 zit op school.

Danielle

"

Extra inkomsten - groepsaccommodatie


Wij verhuren naast de campingplekken sinds kort ook nog een luxe groepsaccommodatie. Tevens zijn we vorig jaar begonnen met beperkte horeca voor onze eigen gasten. Alleen van 'kale' verhuur van kampeerplekken kunnen wij met twee gezinnen zeker niet leven. Daarnaast is de accommodatie het gehele jaar in de verhuur. De camping is maar een half jaar open. Volgend seizoen gaan we wellicht ook safaritenten met eigen toilet voorziening verhuren. Verpakte ijsjes deden we afgelopen jaar ook al, evenals broodjes afbakken. Dit zien we meer als service dan dat we er echt aan verdienen. Patat en snacks liep afgelopen jaar wel al goed.


Extra inkomsten - water op de camping


In de komende jaren willen we ook graag iets met water creëren. Ons inziens missen we in het hoogseizoen toch veel gezinnen met kinderen die toch selecteren op campings waar een zwemvoorziening is. We twijfelen wel wat dit dan precies moet zijn. Een verwarmd zwembad vergt een enorme investering en extra werkzaamheden. Wellicht is dan een plaats met waterspeelelementen een effectievere oplossing.


Andere omzetmogelijkheden


In de toekomst zie ik nog wel meer omzetmogelijkheden, vooral in de luxe verhuur eenheden zoals kota's, luxe tenten, chalets enzovoorts.

Jan

"

Serie 'Werken en leven als campingeigenaar'

In deze zevendelige serie geven wij een inkijkje in ons leven als campingeigenaar en als ondernemer. Ook geven we je tips en inzichten vanuit onze ervaring als campingeigenaar én achtergrond als marketeer en communicatiewetenschapper. Ben je aan het twijfelen of je ooit een camping wilt beginnen? Of ben je beginnend / gevorderd campingeigenaar? Dan is deze serie zeker nuttig (en leuk!) voor je.
Dit artikel: "Hoe genereer je extra inkomsten voor je camping?" was het laatste deel uit deze serie.

Meer ervaringsverhalen?

We hebben nog veel meer verhalen van campingeigenaren voor je. Deze staan in ons programma, waarin wij al onze kennis en ervaring met andere campingeigenaren delen, zodat ook zij een succesvolle camping kunnen runnen. 

over de auteur

Johanna Oosterbaan

Johanna ondersteunt eigenaren van campings, vakantieparken, B&B, hotels en vakantiewoningen bij het ontvangen van meer gasten via het internet. Zij is zelf eigenaar van een kleine, goedlopende camping. Ook is zij spreker, marketingstrateeg, communicatiewetenschapper en grondlegger van de Gouden Website Methode.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Meer lezen? Check deze artikelen

    >