mei 18, 2020

Kies je voor een slagboom op de camping?

Veel campingeigenaren kiezen voor een slagboom op de camping (bij de ingang). Dit in verband met de veiligheid op het terrein.

In dit artikel heb ik een aantal opties voor je op een rij gezet. 

Enkele aandachtspunten vooraf:

  • Denk goed na over eventuele noodsituaties. Hoe bereikbaar is het terrein ’s avonds laat en in de nacht voor de hulpdiensten?
  • Hoe maak je het je gasten zo gemakkelijk mogelijk? Kies er bijvoorbeeld voor om de slagboom bij het uitrijden altijd automatisch te laten openen.

Een slagboom op de camping: welke opties heb je?

1. Geen registratiesysteem

In dit geval laat je de slagboom op de camping altijd overdag en ’s avonds open. De slagboom gaat ’s nachts dicht. Dit doe je handmatig. Er is dan geen registratiesysteem nodig.

Waar je dan op moet letten is: Wat doe je als je gasten buiten de tijden om nog de camping op willen komen? 

Gasten die bijvoorbeeld naar een feestje zijn komen later terug op de camping, op een tijd waarop de slagboom of het hek is gesloten. Hoe kun je deze gasten dan toch binnen laten komen?
Overweeg dan dat na een bepaalde tijd mensen alleen nog maar te voet de camping op kunnen. Je laat alleen een voetgangersgedeelte na een bepaalde tijd open. Dus dan kunnen gasten niet meer met de auto het terrein op na die tijd.

Dit is bijvoorbeeld ook een goede optie voor mensen die hun hond uitlaten nadat de slagboom dicht is.

2. Persoonlijke registratie 

Je kiest voor een geavanceerd slagboomsysteem, waarbij er persoonlijke registratie plaats vindt.

Kies je voor dergelijk slagboomsysteem, dan zijn ook hier weer verschillende mogelijkheden.

Kentekenherkenning

Het kenteken wordt vergeleken met de bestaande database. Indien een positieve herkenning plaatsvindt wordt de slagboom, multipilaar of het hek aangestuurd.

Pasje/Tag 

Door middel van een pasje welke is gekoppeld aan de gast, kan er zelf worden uit- en ingereden.

Sleutel

Door middel van een sleutel welke in de database van de camping is geregistreerd op de naam van de gast, kan er zelf worden uit- en ingereden.

  • Slagboom met telefoonontvanger (GSM opener). Wanneer de GSM module het mobiele nummer herkent, gaat de slagboom omhoog of zwaait de poort open.
  • Cijferslot. Elke gast die komt overnachten ontvang een generiek cijferslot, waarmee ze de slagboom kunnen openen.
  • Met een intercom. Mensen bellen aan en de receptiemedewerker opent de slagboom. In verband met de belasting op de receptie is deze laatste optie niet aan te raden. De receptie moet dan bijvoorbeeld altijd tot laat in de avond aanwezig zijn.

over de auteur

Johanna Oosterbaan

Johanna ondersteunt eigenaren van campings, vakantieparken, B&B, hotels en vakantiewoningen bij het ontvangen van meer gasten via het internet. Zij is zelf eigenaar van een kleine, goedlopende camping. Ook is zij spreker, marketingstrateeg, communicatiewetenschapper en grondlegger van de Gouden Website Methode.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer lezen? Check deze artikelen

>