Een camping beginnen?

Wil jij een camping beginnen, overnemen of een doorstart maken? Droom jij van een camping in de toekomst? Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om je goed te oriënteren! Start met het achterlaten van je naam en e-mailadres om op de hoogte te blijven van het campingaanbod van CampingBeleving in samenwerking met Weeldernis!

Compleet digitaal startpakket voor mensen die een camping willen beginnen

Droom jij van een camping of heb jij al verregaande plannen om een camping te beginnen? Dan is deze kennisbank voor jou. Alles wat je nodig hebt op het gebied van ondernemen en marketing vind je hier op één plek. Heel veel leesplezier en succes!

Inkomsten en kosten

Voordat je een camping begint, is het belangrijk om je opbrengsten en uitgaven goed op een rij te zetten. Deze artikelen helpen je erbij.

Het leven op een camping

Het leven van een campingeigenaar is niet altijd rozengeur en maneschijn. Lees de verhalen en ervaringen van andere campingeigenaren.

Jouw strategie

In een sterk veranderende markt is het belangrijk dat jij je strategie altijd up- to-date hebt en dat deze aansluit bij de markt. Bekijk hier de laatste trends. 

Camping beginnen in 7 stappen

stap 1

Blijf op de hoogte van het aanbod van CampingBeleving

Goed dat je hier bent. Jij bent in ieder geval goed voorbereid voordat je een camping gaat beginnen! Start hier met het achterlaten van je naam en e-mailadres om op de hoogte te blijven van het campingaanbod van CampingBeleving in samenwerking met Weeldernis.

stap 2

Laat je uitgebreid informeren voordat je een camping begint

Veel informatie op het internet over een camping beginnen is er niet, daarom zijn wij vijf jaar geleden gestart met het opzetten van een kennisbank voor startende en gevorderde campingeigenaren. In onze kennisbank vind je alles wat je nodig hebt om een goede start te maken. Volg ons ook op Facebook, waar wij regelmatig nieuws delen en geef je op voor onze gratis webinars. 

stap 3

Vraag andere campingeigenaren naar hun ervaringen

Johanna kocht in 2014 een camping en kwam er al snel achter dat er zeer weinig informatie te vinden was, maar ook geen groep waar zij zich kon aansluiten. Daarom richtte zij een besloten Facebookgroep voor campingeigenaren op. Heb je daadwerkelijk besloten om een camping te beginnen en sta je in de startblokken? Dan kun jij je hier aansluiten!

stap 4

Onderbouw je business model

Zijn alle vergunningen rond en kun je aan de slag? Zorg voor een goed businessmodel dat past bij de trends en ontwikkelingen in de markt én bij jouw eigen wensen met je camping. In dit artikel lees je hoe je jouw business model canvas voor je camping invult. Het helpt je bij het bepalen van je investeringen en je marketing.

stap 5

Bouw een sterk merk

Bouw een sterk merk dat onderscheidend is in de markt en past bij de trends en ontwikkelingen. Hoe je vanaf de start van je camping een sterk merk opbouwt? Daar kun je op deze website van alles over vinden, lees bijvoorbeeld deze blog over visuele content, behorende bij het bouwen van een sterk merk: Het belang van visuele content op jouw website: 4 redenen waarom je NU foto’s moet maken

stap 6

Investeer in digitale marketing en reserveringsysteem

Investeer direct bij de start in een goede website die aansluit bij de wensen en behoeften van je gasten en ook in een gebruikersvriendelijk boekingssysteem. Zo maak je een vliegende start.

stap 7

Doe een cursus voor campingeigenaren 

CampingBeleving biedt een programma aan voor beginnende en gevorderde campingeigenaren. Hierin leer je alles over ondernemen, marketing en innovatie. Het helpt jou om te doen wat je het liefst doet: veel gasten ontvangen op je camping, zonder teveel administratie en gedoe om je camping vol te krijgen.

Een camping beginnen - Inkomsten en uitgaven

Voordat je een camping begint, is het belangrijk om je opbrengsten en uitgaven goed op een rij te zetten. Deze artikelen helpen je daarbij.

Het leven van een campingeigenaar

Leven als campingeigenaar: het klinkt als een droom, maar is niet altijd rozengeur en maneschijn. Wil jij een camping beginnen? Lees de verhalen en ervaringen van andere campingeigenaren en wie weet kom je op ideeën of maak je andere (uiteindelijk betere) keuzes dan je oorspronkelijke idee. 

Programma voor eigenaren die een camping beginnen

De meest uitgebreide cursus voor beginnende en gevorderde campingeigenaren. Hierin leer je alles over ondernemen, marketing en innovatie. Het helpt jou om te doen wat je het liefst doet: veel gasten ontvangen op je camping, zonder teveel administratie en gedoe om je camping vol te krijgen.

Camping beginnen? Jouw strategie aan de start

In een sterk veranderende markt is het belangrijk dat jij je strategie altijd up-to-date hebt en dat deze aansluit bij de markt. Voordat jij een camping begint, is het belangrijk om een strategie uit te stippelen. Natuurlijk kun je deze strategie altijd wijzigen en bijstellen, maar het fundament is heel belangrijk. Deze artikelen helpen je bij het opzetten van een strategie die jou direct een vliegende start geeft.

Wateroverlast op campings- diverse oplossingen

Leer alles over campingeigenaar zijn en mis geen enkel artikel!

Op zoek naar campings die te koop staan?

Wil jij een camping beginnen, overnemen of een doorstart maken? Droom jij van een camping in de toekomst? Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om je goed te oriënteren! Start met het achterlaten van je naam en e-mailadres om op de hoogte te blijven van het campingaanbod van CampingBeleving in samenwerking met Weeldernis!

>