Afvalinzameling is voor menig campinghouder een item dat regelmatig vragen oproept. Iedere ondernemer wil zo duurzaam, goedkoop en transparant mogelijk van zijn afvalstromen af.

Het wordt campingeigenaren alleen niet altijd gemakkelijk gemaakt. De afvalinzameling is onderdeel van een markt met veel regelgeving en soms onduidelijke overeenkomsten, die door afvalinzamelaars worden opgesteld.

Veel ondernemers betalen voor toeslagen die niet vanuit Brussel of Den Haag zijn opgesteld. Ook sluiten inzamelaars soms zonder dat een ondernemer daar erg in heeft onredelijk lange  overeenkomsten af met de ontdoener van het afval.

Vanuit CampingBeleving krijgen wij veel vragen over afvalverwerking.

Voorbeelden van vragen over afval voor campings

  • Door welk bedrijf laten jullie het afval ophalen en wat zijn de kosten ervan?
  • Welke regels hanteren campingeigenaren omtrent het afval?
  • Hoe kun je afval per gewicht laten ophalen en niet per container?
  • Welke afspraken maak jij met het afval ophaalbedrijf? Halen ze deze ook op als de container nog maar voor een kwart vol zit bijvoorbeeld?

De Afval Makelaar

Wij hebben ook niet op al deze vragen antwoord. Daarom hebben wij een externe partij in de arm genomen die eigenaren kan adviseren over hun afval. De Afvalmakelaar is een adviseur van veel nationale en internationale bedrijven en kan eigenaren hier goed bij helpen.

Heb je dus vragen over je afvalstromen? Wil je weten hoe kosten en regelgeving worden opgebouwd en hoe het precies zit met het afval scheiden voor privé versus je camping? Stuur dan een e-mail naar info@deafvalmakelaar.nl Dit advies is gratis voor eigenaren die de Afvalmakelaar via CampingBeleving hebben gevonden. Vermeldt dit er dus bij in je mail.

Afval makelaar - advies over afval voor campingeigenaren

over de auteur

Johanna Oosterbaan

Johanna ondersteunt eigenaren van campings, vakantieparken, B&B, hotels en vakantiewoningen bij het ontvangen van meer gasten via het internet. Zij is zelf eigenaar van een kleine, goedlopende camping. Ook is zij spreker, marketingstrateeg, communicatiewetenschapper en grondlegger van de Gouden Website Methode.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Meer lezen? Check deze artikelen

    >